Kawa Tchibo. Jakie są jej rodzaje

kawa tchibo – tanio kupisz na portalu bee.pl jest nie tylko tradycyjnie żółta. Wielu Polaków zna Tchibo, ponieważ słynna kawa z rodziny Tchibo podawana jest w charakterystycznym żółtym opakowaniu. Kawa ta kojarzy nam się z intensywnym aromatem i przez wiele lat była dostępna w polskich sklepach, a dla wielu z nas stała się pierwszym kawowym doświadczeniem. Z pewnością możemy ją znaleźć w naszych domach. Klasyczny żółty kolor opakowania Tchibo towarzyszył nam podczas wielu rodzinnych spotkań, dlatego tak łatwo podbił nasze serca. Ale Tchibo to nie tylko tradycyjna żółta kawa – Tchibo oferuje wiele wspaniałych kaw na każdą okazję. Możemy znaleźć serię kaw Tchibo Barista i nową Tchibo Kolumbia.

Różne rodzaje kawy Tchibo

Jeśli szukamy idealnej kawy, nie przegapmy różnych typów kawy Tchibo. Są to kawy najwyższej jakości, które pozwalają odkryć charakterystyczny smak ziaren z najlepszych regionów. Niektóre z tych kaw pochodzą z:

– Brazylii,

– Gwatemali,

– Kolumbii,

– Afryki.

Można odkryć różnice w smaku i aromacie w zależności od rodzaju ziaren, metody przetwarzania oraz warunków klimatycznych i pogodowych panujących w miejscu pochodzenia. Miłośnicy słodkiej kawy powinni koniecznie spróbować tych typów.

Czym charakteryzuje się kawa Tchibo?

Wiadomo, że kawa tchibo znana jest ze swojego delikatnego smaku, bo pochodzi ze słonecznych wyżyn Brazylii. Miłośnicy lekkiej kwasowości będą zachwyceni kawą z żółtego opakowania, dostępną w postaci granulatu i mielonej, uprawianą i zbieraną ręcznie na górskich zboczach. Nadaje się ona do różnych metod parzenia.

Najwyższa jakość kawy Tchibo. Skąd się bierze?

Kawa Tchibo Barista jest przygotowywana w 100% z wyselekcjonowanych ziaren Arabiki posiadających certyfikat Fair Trade. Kawa Tchibo jest powoli palona w tradycyjnym piecu bębnowym, co uwalnia olejki eteryczne i wydobywa jej wyjątkowy smak. W sklepach znajdziemy też mieszanki idealne do parzenia w ekspresie do kawy. Kawa ta charakteryzuje się również wyjątkową, delikatną słodyczą i wyraźnym posmakiem.